Отказ на Турция от проекта Русе-Свиленград

Русе - Свиленград

източник: vesti.bg
Работата по проекта за пътя Русе – Свиленград най-вероятно ще продължи на двустранна основа – между България и Катар, а не на тристранна основа – с участието и на Турция. Това коментира пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Колегите от Турция се оттеглят, защото на този етап не намират достатъчно интерес за тях, за да се включат в този процес, допълни министърът. Лиляна Павлова уточни, че отказът на Турция не е официален, а е отказ в рамките на работните срещи и това не променя отношението на катарската страна по проекта. Тя каза, че остава отворена възможността за участие на турската страна както в проектната компания, така и да кандидатства за концесия.

Лиляна Павлова припомни, че желанието на българската страна беше компанията да се учреди до края на годината. Учредяването й преди всичко зависи от колегите от Катар, защото ние сме готови да направим това веднага, допълни министърът. В края на септември се очаква да бъдат обявени предварителните прединвестиционни проучвания по проекта, както и да бъде готов меморандум по него. Ако всичко е наред и го подпишем през октомври, би могла да се направи и регистрацията на компанията, допълни министърът.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: