pixel

6 млн. лева за зелени площи в Пловдив

parkove

С 6 милиона лева за поддръжка на зелената система в Пловдив разполага общинското предприятие „Градини и паркове“. На последната сесия червеният съветник Ангел Иванов реагира, че зеленината в града е много малко и средно на човек се падат по 12 кв. метра, а в някои райони и по-малко.

Шефът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев отвърна, че зелените площи в Пловдив са 9000 декара. Той ги раздели на 360 000 жители и обясни, че средно на човек се падат 25 кв. метра зеленина, което било над нормата за Европейския съюз.

Алексиев съобщи, че т.г. предприятието е планирало да изгради във всеки от шестте района на Пловдив по един нов парк. В „Западен“ той щял да бъде на мястото на бившата гарнизонна фурна, която МО прехвърли на общината. След като се затопли щяло да продължи и разширението на парк „Лаута“. С последните залесявания той се увеличил с 15 декара. През декември там бяха засадени 100 дървета на площ от 2-3 дка, съобщава 24chasa.bg.

„Минимум 500 дървета ще бъдат засадени напролет. Теренът вече е подготвен“, обяви Алексиев.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: