pixel

100 км велоалеи ще има столицата през 2015 г.

veloalei

Общо 100 км велосипедни алеи ще бъдат открити в София до края на 2015 г., при малко над 30 км изградени досега. Това обяви зам.-кметът на столицата по транспорта Любомир Христов пред „Фокус“.

„На повечето места, където изпълняваме рехабилитации или изграждаме нови улици и булеварди, ще се обособяват трасета за велосипедно движение. Това е в изпълнение на програмата за развитие на веломрежата, и в изпълнение на политиката на Столична община за насърчаване на използване на велосипедния транспорт“, каза той.

В момента Столичната община проключва търг за реконструкцията на парка пред НДК и в рамките на този проект ще бъде създадена велоалея около НДК, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша”.

Идеята е новата велоалея по бул. „Витоша”(която всъщност е най-старата, но беше зле изпълнена и на практика нефункционираща – бел. ред.) да бъде свързана с входа на Южен парк, от Южен парк с велоалеята по бул. „Гоце Делчев” и тази на бул. „Цар Борис Трети”.

Ново велотрасе се планира и в един участък на ул. „Раковски”. То трябва да се свърже със съществуващата по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

„Имаме вече изградена такава велоалея и по бул. „България” от миналата година. Поетапно навсякъде, където има възможност да се обособяват трасета за велосипедисти, ще се гарантира в максимална степен тяхната безопасност“, добави зам.-кметът.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: