pixel

Вятърни турбини върху Китайската комуникационна банка

kitai

Серия от вятърни турбини ще се нареди на върха на новата централа на Китайската комуникационна банка във Фуджоу. Лъскавата нова офис-сграда ще е разположена на брега на река Мин и ще е висока 100 метра. Столица и един от най-големите градове на провинция Фудзиен, градът Фуджоу е известен със своите живописни пейзажи и природния фон с поразителни планински вериги.

Централата ще представлява стъпаловидна сграда с няколко големи тераси, благодарение на които да предложи на потребителите си няколко места, от които да се наслаждават на красивата природа наоколо.

В горната част на конструкцията Kalarch Design Group са предвидили вграждането на серия от вятърни турбини, които да впрегнат потенциала на естествената енергия, която е в изобилие на това място. По този начин те се надяват да подпомогнат устойчивото функциониране на сградата. Засега не се съобщава какъв ще е капацитетът на енергийното съоръжение, нито каква часто от енергийното потребление на сградата ще може да покрие. И все пак е похвално, че още при самото проектиране на нови сгради архитектите мислят за използването на чиста енергия.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: