Започна разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг

път

източник: dariknews.bg
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова даде началото на реконструкцията на пътя от бургаския квартал „Сарафово“ до курортен комплекс „Слънчев бряг“. Официалният старт на рехабилитацията на пътя бе даден в присъствието на кмета на град Бургас Димитър Николов и на областния управител Константин Гребенаров.

Участъкът, по който ще се работи първоначално, е между „Сарафово“ и Поморие. Средствата, които ще се инвестират, са в размер на 6 500 000 лева и са осигурени от държавния бюджет.

Пътят е от изключително значение за региона. От двулентов той ще стане с четири ленти, като така ще се постигнат две цели – повишена пътна безопасност и „отпушване“ на трафика, заяви министър Павлова. Пътят трябва да е готов през пролетта на 2013 година, пише БТА.

Според Павлова дългосрочната цел предвижда изграждането на обхода на Ахелой, за който само за отчуждителни процедури са необходими около 20 милиона лева. Имаме идея да заменим предвидените за отчуждаване земи за равностойни и очаквам кметовете от региона да ни помогнат, коментира министърът. Според нея така биха се намалили разходите по отчужденията и би се ускорило строителството на пътя. Павлова пожела мека зима и безаварийна работа на строителите.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: