pixel

Правителството предостави четири разрешения за проучване на подземни богатства

подземни богатства

Източник: publics.bg

Правителството одобри издаването на четири лиценза за проучване на възможностите на добив на подземни богатства, съобшават от пресцентъра на Министерски съвет след заседанието вчера.

Две от разрешенията са за индустриални минерали. Те са за Креди ЕООД и Инертни материали – Ямбол АД. Дружествата ще оперират в площите „Кошарата” (община Якимово) и „Поляна” (община Стралджа”, съответно една година и пет месеца. Предвидените инвестиции надхвърлят 374 хил. лв., а средствата, които ще бъдат вложени в мероприятия по опазване на околната среда са за 102 хил. лв.
Бетонстрой ЕООД и Аргент АД получават разрешения за проучване на строителни материали за срок от 12 месеца и шест месеца. Те ще разработват площите „Калугерец” в община Сандански и „Бяла вода” в община Перник. В проучвателни дейности ще бъдат инвестирани поне 241 хил. лв., а в екодейности – 23 хил. лв.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: