pixel

Жилищна сграда насред шосето

китай

Не един и два пъти е писано за строителните аномалии в Китай. Преди време къща се озова насред шосе, тъй като собствениците упорито отказваха предоставянето от местните власти обезщетение за имота. В крайна сметка двете страни успяха да се споразумеят и триетажната къща беше премахнат, въпреки че това стана след изграждане на високоскоростния път.

Последните дни друг подобен случай е във фокуса на световните медии – жилищен блок, който „стърчи” на шосето. Действието се развива в град Сиан. След като девететажният блок бил построен местните власти решили, че за да се облекчи трафикът в града е необходимо да се изгради високоскоростна магистрала с осем ленти. Приемайки решението обаче те не отчели, че на част от планирания път има вече готова жилищна сграда. Оказало се също така, че за преместването на живущите в нея и разрушаването й ще са необходими много пари. Затова в крайна сметка собствениците на купените наскоро апартаменти ще живеят насред магистрала.

„Разбира се, не ни харесва, че сме насред шосето. Ако ни бяха предложили прилична компенсация бихме се махнали”, казва един от собствениците. В крайна сметка – в момента има и блок и шосе, което във въпросния участък се стеснява от 8 на 4 ленти. Целта на високоскоростната магистрала – да облекчи трафикът, също не е изпълнена.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: