pixel

Дупка зейна на Дунав мост 2

дунав мост

Дупка зейна в средата на Дунав мост 2 в платното за движение в посока от Румъния към България, което бе асфалтирано през пролетта на тази година. Отворът временно е запълнен с циментов разтвор вместо с асфалт, видя репортер на „24 часа“.

Проблемът не е само козметичен, защото при валежите през последните десетина дни водата е протекла в намиращия се от долната страна на моста бетонов коридор, в който са разположени кабели и комуникации. За преминаването на автомобилите обаче няма абсолютно никакви проблеми.

В петък представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ са извършили оглед на повредите и се очаква във Видин да бъде изпратена сериозна проверка, включително и със специалисти от Централния институт по пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти.

Тя трябва да оцени състоянието на съоръжението и да установи защо само няколко месеца след полагането на хидроизолацията и асфалта през март и април т.г. те вече дават дефекти. Тогава строителите бързаха с довършителните работи по моста, защото той трябваше да бъде открит на 9 май т.г., но срокът не бе спазен и пускането на съоръжението в експлоатация стана на 14 юни.

Повреди вече има и по шосето на румънския бряг от моста до граничния пункт, където в продължение на около 300 метра асфалтът се е деформирал и на места се е „разтекъл“. Изграждането на прилежащата инфраструктура там бе отговорност на Румъния и северната ни съседка трябва да вземе мерки за ремонта на засегнатия участък.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: