Дават близо 60 млн. за канализация в Раковски

канализация

Източник: publics.bg

Септичните ями в Раковски ще изчезнат след 2 години. Дотогава трябва да бъде изградена канализацията на града, пречиствателна станция и да се обнови водопроводната мрежа.

Водният проект е за близо 60 милиона лева, финансиран е по ОП “Околна среда 2007-2013 година”, обяви кметът на Раковски Иван Антонов, цитиран от в. „Марица“.
В момента домакинствата ползват септични ями, което създава сериозна опасност от замърсяване на подпочвените води, пише „Дарик“.
Проектът предвижда да се изградят 73 километра канализационна мрежа, пречиствателна станция и включване на повече от 17 хиляди жители към реконструираната водопроводна мрежа. В реализацията на проекта община Раковски ще вложи 3,2 милиона лева. Предвидено е да изтегли и кредит от Фонд за органите на местното самоуправление в България. Обявена е обществена поръчка за изпълнител на строително-монтажните работи.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: