„Лошата банка” ще дострои 3000 жилища

ispania

Банка Seber, която в Испания е известна още като „Лошата” банка, планира през 2014 г. да дострой 130 сгради, чието строителство е било замразено в резултат на кризата. Общият брой на жилищните единици в тях е около 3000. По предварителни данни, Seber ще инвестира над 100 млн. EUR. Работата по обектите ще започне още през пролетта.

Преобладаващата част от сградите са построени на 80%. Близо 60% от обектите са завършени на 95%. Повечето се намират във Валенсия, Галисия, Каталуня, Мадрид и Кастилия. Seber планира да отдава под наем, а не да продава повечето от имотите, след като бъдат пуснати в експлоатация.

Друга група строежи, които са в активите на Seber и които са били замразени в начален етап на изграждане, вероятно ще бъдат съборени.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: