pixel

Столичани не искат монумент пред НДК

НДК

Източник: dir.bg

София е на път да се раздели с един от досегашните си символи – 32-годишният паметник “1300 години България”. За 40 дни близо 1500 столичани са изразили мнението си на сайта на общината, където може да се гласува да остане ли творението на проф. Валентин Старчев или не пред НДК.

“Тепърва ще направим анализ на мнението на хората. Към настоящия момент повечето са за категоричното премахване на паметника”, коментира главният архитект на София Петър Диков, цитиран от Агенция БЛИЦ.

Той посочи обаче, че на мястото на монумента няма да бъдат възстановени паметните плочи на загиналите 6-и пехотен полк български войници.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: