Спряха строеж върху зелена площ в столичния квартал Младост

stroej vurhu detska ploshtadka

Кметът на София спря застрояването на зелен терен в „Младост 1“. Хората от квартала протестираха срещу строежа на триетажна сграда между блоковете.

Протестиращите заплашиха, че ще съдят Общината заради даденото разрешение за строеж и приемането на подробния устроиствен план без да бъдат поканени на общественото му обсъждане. Исканията на жителите стигнаха до кмета на София Йорданка Фандъкова, която разпореди цялостна проверка на случая.

„Назначих цялостна проверка на този казус. От момента на реституция, защото това се е случило много отдавна, до приемането на общите устройствени планове. До приключване на тази проверка със сигурност няма да позволя да се строи“, категорично заяви кметът на София , цитирана от БНТ.

Георги Тончев, собственик на фирмата, която трябва да строи там, обясни, че е бил потърсен от Столичната община, откъдето са го помолили да спре строежа, докато тече проверката. Тончев заяви, че ще изчака резултатите от нея, защото иска всички да са спокойни, че намеренията му не са незаконни.

Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че ще направи всичко възможно това зелено пространство да бъде запазено. И обясни, че докато трае проверката, ще се търсят варианти за трайно решение на проблема.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: