pixel

Започна реконструкция на бул. Драган Цанков

ремонт

Източник: vestnikstroitel.bg

Започна цялостна реконструкция на бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо Яворов” като част от проекта за изграждане на кръстовището на две нива при Телевизионната кула. Това съобщи днес заместни-кметът на София Любомир Христов.

Изпълнението е синхронизирано с изграждането на кръстовището на две нива при Телевизионна кула. Проектът за кръстовището на две нива се изпълнява на инженеринг (проектиране и строителство) и предложенията, които изпълнителят и проектантът са направили за реализация на съоръжението при Телевизионната кула са дали възможност да бъде спестен финансов ресурс. Спестените средства ще се използват за пълната реконструкция на бул. „Драган Цанков”, каза заместник-кметът Любомир Христов. Заедно с бул.”Драган Цанков” ще се ремонтира и моста при р.Перловска – кръстовището бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” – бул. „Драган Цанков” – ул. „Граф Игнатиев”.

За по-малко от два месеца бул. „Драган Цанков” ще бъде цялостно реконструиран, посочи Христов. Паважната настилка ще бъде подменена с асфалтова, изгражда се канализация, нови пътни платна, тротоари и улично осветление. Така до края на ноември месец се предвижда да бъде изграден цялостно функциониращ нов булевард.

Общата стойност на двата обекта (кръстовище на две нива при Телевизионната кула и реконструкция на бул. „Драган Цанков” с моста при р.Перловска) е 26 млн. лева.

Заместник-кметът на София Любомир Христов посочи също че в края на октомври ще бъде пуснато в движение директното трасе по бул. „Пейо Яворов», което ще намали затрудненията при кръстовището на Телевизионна кула.

Временна организация на движение при реконструкцията на бул.”Драган Цанков”

1. От 10.00 часа на 06.10.2012 г. до 24.00 часа 30.11.2012 г. се забрани влизането на превозни средства в двете посоки по бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо Яворов” и лявата и дясна ленти на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” преди моста в посока бул. „Цариградско шосе”;

2. От 10.00 часа на 06.10.2012 г. до 24.00 часа 12.11.2012 г. да се забрани влизането на ППС в двете посоки по моста над Перловска река при бул. „Драган Цанков” с изключение на трамвайните мотриси от линии №№ 10, 12 и 18;

3. От 13.11.2012 г. до 24.00 часа 24.11.2012 г. да се забрани влизането на превозни средства в двете посоки по моста над Перловска река при бул. „Драган Цанков” с изключение на трамвайните мотриси от линии №№ 10, 12 и 18 и лявата лента на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” след моста в посока бул. „Цариградско шосе”;

4. От 25.11.2012 г. до 24.00 часа 30.11.2012 г. да се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки по моста над Перловска река при бул. „Драган Цанков” и пешеходното движение по южния тротоар на моста.

Изпълнителят “ГБС-Инфраструктурно строителство” АД трябва да извърши поставянето на необходимите пътни знаци, съгласно одобрените проекти за временна организация на движението и възстановяване на съществуващата организация на движение, след завършване на строителните работи.

Във времето на ремонта като възможни алтернативни трасета, които могат да ползват шьофьорите са булевардите »Симеоновско шосе», «Арсеналски», «Цариградско шосе». Извиняваме се за причинените неудобства на пътуващите. Шьофьорите да използват възможностите за алтернативни маршрути и да избягват преминаването през „Евлоги и Христо Георгиеви” – бул.”Драган Цанков”, ако това не се налага.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: