pixel

Подпокривни мембрани и битумни керемиди

марисан

Системата от подпокривни мембрани и битумни керемиди е предложението на Марисан, за хидроизолация, защита от атмосферни влияния и постигане на перфектен декоративен ефект на покриви. Това е идеално решение за леки покривни конструкции или покриви с голям наклон. Важни предимства освен лекото тегло, са лесния монтаж и демонтаж.

Продуктите, които Марисан предлага са:

Хидрозол® PM-SV,  ХИДРОИЗОЛАЦИОННА БИТУМНА МЕМБРАНА с вложка от стъклен воал – продукт за приложение преди полагането на покритие от керемиди. Продуктът представлява армираща основа от стъклен воал, пропита с горещ битум, двустранно защитена с полиетиленово фолио. Използва се като подпокривен, екраниращ слой при изпълнение на покривни работи на жилищни и обществени сгради. Служи като бариера и предпазва от проникване на вятър и прах. Мембраната е навита на рула с дължина 10 м и широчина 1 м.
Завършващият защитен и декоративен слой на покрива се изпълнява с битумни керемиди, възможно най-скоро след полагането на подпокривната мембрана и заедно с останалите покривни аксесоари. Работата с битумни керемиди, също е изключително лесна и изисква спазването само на няколко прости правила.
Хидрозол® BK-SV-BO, БИТУМНИ КЕРЕМИДИ с вложка стъклен воал, тип боброва опашка – произвеждат се от битумни хидроизолационни мембрани с носеща основа стъклен воал, пропит и покрит с АПП модифициран битум. Предлагат се на ивици с дължина 1 м. и широчина 0.33 м. От лицевата страна са покрити с посипка от цветни минерални шисти (сива, зелена или червена), а от обратната страна с полиетиленово фолио или дребнозърнест пясък. Подходящи са за куполообразни или сложни, начупени покриви с наклон от 12° до 90°. Ефективна площ за покриване с един кашон керемиди – 3 m² . Опаковка: кашон съдържащ 20 ленти 1 х 0,33 m.

С битумните керемиди се постига висококачествена хидроизолация и перфектен външен вид. Монтират се бързо, лесно и не изискват специална поддръжка. Срокът на експлоатация е не по малък от 25 години.

Източник: Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: