pixel

Терзиева: От 70 до 100 милиона лв. годишно за рехабилитация на пътищата

път

От 70 до 100 милиона лева годишно ще бъдат отделяни за рехабилитация на пътищата. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева  в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

За следващата година правителството е планирало реконструкция на над 700 километра първокласни, второкласни и третокласни пътища.

Над 14 милиона лева са инвестирани за подготовка за зимния сезон, а за цялата зима са заделени 60 милиона за поддържане на пътищата, каза още Терзиева.

„Надявам се времето да е благосклонно и да спестим и за ремонта на някои малки пътища, защото рехабилитацията на малките пътища е най-голям проблем“, коментира още министърът.

Десислава Терзиева обясни, че новата политика на правителството е насочена към строителство и рехабилитация на пътищата от първи, втори и трети клас.

„Има пътища от втори и трети клас, които не са рехабилитирани от 20-30 години“, посочи Терзиева.

По думите й обаче магистралите също остават сред приоритетите на правителство. Регионалният министър се похвали, че е започнато строителството на нови 172 км магистрални участъци.

„Днес ще бъде обявен търг за проектиране на участък от АМ „Хемус“, между Ябланица и разклона на Плевен-Ловеч“, заяви Терзиева. Надеждите са, че от 2015 година ще може да започне строителството по този участък.

Терзиева коментира и протестите срещу правителството, които я стимулирали да работи още повече.

„Всички знаем какво правим. Нашият основен приоритет е икономическото възстановяване“, заяви тя.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: