pixel

Машина запълва улични дупки в Русе само за 5 минути

dupki

Машина, която запълва уличните дупки за пет минути, е закупена от община Русе, съобщи БГНЕС.

Възможностите й бяха демонстрирани днес на бул.“Тутракан“, като всяка дупка бе запълвана в рамките само на 5 минути.

Машината може да работи и през лятото, и през зимата, обясни зам.-кметът по комунални дейности Свилен Иванов. Тя изпълнява последователно четири различни операции, свързани със запълването на дупката със ситна фракция и асфалтирането й, а след това като пета операция валяк изравнява мястото.

Обслужването се извършва от двама души, а габаритите на новата техника позволяват тя да действа и в малките улички по кварталите. Тъй като работи с горещ асфалт, зимата също ще може да се използва, когато след снеговете се отворят дупки.

Машината струва 100 000 лв. и е закупена от Чехия със средства от бюджета на общинското предприятие „Комунални дейности“. От общината обясниха, че нямат информация подобна техника да се използва в други градове.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: