pixel

В Горна баня си търсят тротоарите, за да не паркират върху тях

gorna bania

Жители на столичния квартал Горна баня вече няколко дни се опитват да открият къде са тротоарите на техните улици, за да не паркират върху тях. Причината е  акцията на столичния инспекторат в „елитния“ столичен квартал, където десетки коли бяха закичени с „честитки“ – всяка на стойност минимум 50 лева.

Причината – паркиране на тротоара или в зелени площи. Така е, законът трябва да се спазва. Проблемът е, че в Горна баня на много места изобщо не може да се определи кое е тротоар, кое е зелена площ и въобще кое е улица.

По тази причина шофьорите в квартала са в ужас пред справедливия гняв на столичния инспекторат – не е ясно къде все пак може да се паркира. В квартала липсват указателни знаци, както и паркинги.

А най-голямото безобразие, според вбесените глобени шофьори, е фактът, че „честитките“ по 50 лева са заради паркиране върху импровизирани тротоари, правени от самите тях, в които местната власт не е вложила и стотинка, съобщава 24chasa.bg.

„Някой от началниците в Столичен инспекторат явно наистина е пълен кретен, за да изпрати редовите инспектори в този район. Ние, живеещите на ул.Ореховски дол също си правихме сами тротоар, а един от собствениците на имоти подмени за собствена сметка и част от водопровода … Пишейки тези редове, едва се сдържам от гняв към онези чиновнически говеда, чиито заплати плащаме и които ни обричат вече десетилетия, да ходим в кал, да си цапаме ежедневно колите и на всичко отгоре – имат наглостта да глобяват???!!! Ако ми падне такъв, ще го наритам до кръв …, но не знам кой е виновният! От друга страна (като се освободим от емоциите) става ясно, че чиновниците от Инспектората нямат отношение към инвестициите в инфраструктурата. Отношение към това имат на първо място районният кмет на Район „Овча купел“, съответният главен архитект на района и пр. Те обаче, зависят от решенията за разпределение на бюджета, които се взимат от съветниците в Столична община и т.н., и т.н. Т.е., системата е такава, че да не можеш да обвиниш никого директно, както се казва, „битият – бит, е..ият, е..ан“! Единственото спасение е, да оказваме непрекъснат граждански натиск, заливайки ги с оплаквания, показвайки нещата в ТВ-предвания и т.н. – Това е написал във фейсбук профила си г-н Асен Пачеджиев по повод нашите публикации по темата.

И днес жителите на Горна баня напразно очакваха промяна в плачевната инфраструктура на квартала си, както и на комуналните услуги, за които плащат с данъците си – а напоследък и със жестоките глоби от по 50 лева, налагани масово от Столичния инспекторат.

gorna bania

hgadfha

gorna bania

afdhadf

gorna bania

afhadfh

gorna bania

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: