pixel

АПИ пусна обществената поръчка за тол системата

tolsistema

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за „Проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (Тол) и на база време за леки автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка)”.

Индикативната стойност за изпълнение на обществената поръчка е 200 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 19 месеца. Критерият за оценка на офертите е икономически най-изгодна оферта.

След изграждането на системата ще се събират такси за моторните превозни средства с обща маса над 3,5 т на базата на изминато разстояние за 16 317 км от републиканската пътна мрежа, от които – 737 км автомагистрали, 2 582 км първокласни, 4 067 км второкласни и 8 931 км третокласни пътища. Моторните превозни средства до 3,5 т ще заплащат електронна винетка за фиксиран времеви период от датата на закупуване.

Кандидатите могат да подават оферти до 17.00 ч. на 30.05.2016 година.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: