pixel

Павлова обеща 130 км. нови магистрали до края на годината

magistrala

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обеща 130 км. нови магистрали до края на годината, която днес също реши да отчете свършеното за 100 дни. „Първите сто дни са изключително успешни, свършихме страшно много отлична работа, много усилия положихме“, увери министър Павлова.

Тя посочи възстановяването на работата в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), като наблегна на думата „благоустройство“. Над 80 закона и още редица нормативни актове са били променени за обратното сливане на двете министерства, стана ясно още от думите на регионалния министър.

Министър Павлова се похвали и със спасените над 200 млн. лева европейски пари по ОП „Регионално развитие“, разплатените 240 млн. лева на бенефициенти по тази ОП и не на последно място със завършените вече преговори по новата ОП „Региони в растеж“.

Тя изтъкна, че през тези 100 дни България е започнала отново да работи по своите големи инфраструктурни проекти.

„Те бяха или замразени, или сложени на трупчета, което е безотговорно и недопустимо“, коментира Павлова.

„Закъснялото с повече от една година строителство на магистрала „Марица“ ще приключи най-късно в края на октомври, като първият участък от нея ще бъде пуснат още през лятото. Отново в края на октомври трябва да е готов и Лот 2 по автомагистрала „Струма“ – Дупница-Благоевград. Заварихме и Лот 4 Сандански – Кулата, който трябваше да е готов през ноември, а ние тогава го заварихме на 50% изпълнение, без нито една машина и нито един работник на пътя“, отбеляза регионалният министър и се зарече, че на 1 август този участък ще бъде завършен.

„Магистрала „Хемус“ – много се говори за нея, но малко се направи“, обърна поглед и на там Павлова, като обеща, че участъкът от Шумен до Белокопитово ще бъде завършен до лятото.

„До края на годината още 380 км. пътища от републиканската пътна ще бъдат ремонтирани. Ще имаме и 130 км нови завършени магистрали до края на годината“, обеща министър Павлова.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: