ЕБВР одобри 30-милионния заем за Пловдив

evropeiska banka

Бордът на директорите на ЕБВР окончателно и без възражения одобри 30-милионния заем за ремонт на основни булеварди в Пловдив, съобщи зам. кметът Розалин Петков.
Банкерите са категорични, че финансовото състояние на общината е добро, тя е стабилна, а проектите, в които ще бъдат вложени парите от заема са важни за града, съобщи Радио Пловдив.

Паричните траншове ще пристигнат реално през 2015 и 2016 г., като още тази година ще започнат процедурите по избор на изпълнител за предстоящите строителни работи.

Най-важната улична отсечка, която се очаква да бъде изградена, е изцяло новият булевард „Северен”, уточни кметът Иван Тотев и посочи, че той е проектиран от моста на Адата до „Брезовско шосе”. Ще се ремонтират „Коматевско шосе”, бул. „Руски” и бул. „6 септември” от Адата до бул. „Цариградско шосе”.

Резервна дата за гледане на пловдивския заем е на 3 септември. Според предварителните договорки заемът се взима от ЕБВР със срок на погасяване седем години, три от които са гратисен период. Лихвата е 2,6 процента, върху нея се начислява юрибор (европейско олихвяване), който е 0,3 – 0,7 на сто.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: