pixel

Премахване на всички незаконни строежи

asparuhovo

Трите мерки, които задължително трябва да бъдат предприети, след трагедията във варненския квартал „Аспарухово”, са на първо място премахване на незаконните строежи в деретата, както и незаконните постройки, които са потенциално опасни за обитателите им, дори те да не са разположени в дерета или водосборни райони. Другото решение, взето от работната група, създадена с цел изясняване причините за трагедията на 19 юни, е да бъде прекратена незаконната сеч. На трето място задължително трябва да бъдат почистени всички дерета и непрекъснато да бъдат в изряден вид.

Докладът на временната комисия е 218 страници. В него са посочени също така обективните и субективни причини за станалата трагедия. Сред субективните фактори са струпването на боклуци в деретата, както и масовото незаконно строителство не само на сгради, но и на инфраструктура. Причината за образуването на свлачища е лошата експлоатация и поддържането на остарели дренажи и противосвлачищни съоръжения.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: