pixel

За 300 млн. евро ще реновират 15 години Айфеловата кула

aifelova kula

Бюджет от 300 милиона евро ще бъде похарчен в следващите 15 години за обновяването на Айфеловата купа в Париж. Решението е на градската управа, като през това време тя няма да бъде напълно затваряна.

Проектът предвижда пълен и високотехнологичен анализ на състоянието на конструкцията, осветителните тела, асансьорите, защото голяма част от тях са в оригиналния си вид отпреди 128 години. Освен това секторите, достъпни за посещения, ще се защитят по-добре от атмосферни влияния. Планират се и значителни подобрения относно сигурността на обекта с оглед терористичните атаки по света, съобщава 24chasa.bg.

Айфеловата кула се пребоядисва напълно на всеки 7 години. Процесът продължава 20 месеца, като се използват 66 тона боя. Построена през 1889 г. по проект на Густав Айфел като временна структура за световното изложение в Париж Айфеловата кула днес е не само символ на френската столица, а един от най-посещаваните обекти в света със 7-е милиона туристи. Намерението за мащабното й реновиране идва заради решението на Париж да кандидатства за домакин на летните олимпийски игри през 2024 година и на Световното изложение през 2025 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: