Подписват се договори за наем за офиси в строеж

offici

Дефицитът на качествени офис площи принуждава все повече компании, които желаят да извършат релокация или да се разширят да сключват договори за наем още преди сградата, в която са избрали да бъдат, да е завършена.

„Привличането на наематели още по време на строителството вече се наложи като стандартна практика при качествените проекти и отразява засиленото търсене на офиси от страна на навлизащите и разрастващи се компании от сектора на споделените услуги”, казва Станимира Пашова, мениджър „Офис площи“ във Forton/Cushman & Wakefield.

От общо подписаните наемни договори за близо 58 000 кв.м на офис пазара през първата половина на 2015-а около 20% са били за площи в строеж. Тенденцията се запазва и през третото тримесечие и е валидно не само за столицата, но и за по-големите градове на страната, съобщава fakti.bg.

Друга тенденция, която се наблюдава през последните месеци в офис сегмента е, че се наемат все по-големи офис площи. Причината до голяма степен е вълната сливания и придобивания в секторите на BPO и IT услугите в световен мащаб, която доведе до разрастване на компаниите и в регионален план. Така, ако през миналата година средният размер на търсените от тези компании площи рядко надхвърляше 1000-1500 кв.м, сега е много по-голям.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: