Откриха участъка Сандански – Кулата от АМ ”Струма”

struma

Председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов официално прерязаха лентата на новооткрития ЛОТ 4 на АМ „Струма”.

Преди прерязването на лентата областният управител заяви, че този ЛОТ е един от най-големите инфраструктурни проекти на територията на Благоевградска област. „Неизбежно всяко едно строителство е свързано с трудности. Предишното правителство успя да реализира много голямо закъснение. Използвам възможността да благодаря на строителите и на населението в общините Петрич и Сандански за проявеното търпение, докато вървяха строително монтажните дейности по изграждането на това трасе”, заяви Михайлов. От своя страна председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров съобщи, че трасето има всички необходими документи и разрешителни за експлоатация, както и че ЛОТ 4 на АМ „Струма” е изпълнен качествено.

„Щастлив съм, че откриваме ЛОТ 4 на АМ „Струма”. Това е още един участък от магистралния пръстен, който е така необходим за България, за да може наистина да се окаже и да изиграе ролята на кръстопът на няколко международни коридора”, посочи инж. Лазаров. Той допълни, че това е мечта, която повече от 50 години не е завършена, но има надежда, че в най-скоро време цялата АМ „Струма”.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: