pixel

Училище в тропиците

uchilishte

Пустош и дива природа е първото, което си представяме, когато споменем Африка. Как обаче изглеждат училищата в една от тези африкански екзотични страни – Уганда. Повечето учебни заведения са на самите поляни – няма покриви, чинове, дъски за писане. Може би именно затова дизайнерите от архитектурно студио Linedota Architects са решили да построят училище в Уганда. Те успяват да създадат класни стаи, в които има всичко необходимо за учебния процес. Помещенията са направени от здрав, евтин, лек и устойчив на вятъра материал с ярка фасада. Идвайки на място, архитектите решават, че е по-добре всяка учебна стая да е отделно помещение, а не да строят една голяма сграда с много на брой стаи.

uchilishte

Помещенията са с гаранция 60 години. Направени са от двойна „стена” с метален профил, позволяваща да се запази микроклиматът в помещенията, което е крайно необходимо с оглед на горещите летни дни. Панелите ще се изработват в няколко по-големи града в Уганда, а на място ще могат да се сглобяват от двама неквалифицирани работници за няколко дни.

Стойността на обектите е около 8000 USD. Предимството на помещенията е, че те могат да бъдат използвани не само като учебни зали, но и префасонирани в офиси, болнични или жилищни помещения. В една „класна стая” могат да се обучават до 45 души.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: