Изкуствена 500-метрова ски писта се изгражда в Дания

skislopedanmarkНаскоро публикувани снимки показват, че 500-метровата ски писта в Копенхал, Дания е в процес на изграждане. Тя се реализира на покрива на стара пречиствателна станция, която също ще бъде реновирана. Датският фотограф Rasmus Hjortshøj заснема фотографиите на ски пистата, където ще се провеждат ски и сноуборд дейности за гражданите. Снимките показват, че половината от изкуствената зелена писта е почти завършена.

skislopedanmarkОчаква се сградата да бъде открита за обществеността през май 2019 г. Създадена като парк за дейности, ски базата е проектирана и като зелен кът и природен парк с няколко пътеки, където посетителите могат да тичат, да се разхождат, да играят или просто да се наслаждават на гледката. Ски пистата, проектирана от датските ландшафтни архитекти SLA Architects, заедно с голям парк с дейности е с обща площ от 16 000 кв. м. и включва изкуствена ски-площадка от 10 000 кв. м.

skislopedanmarkЛокацията ще приютява и представители на планинската природа с растения, скали, храсти и 130 дървета. Засажданията са специално избрани, за да отговорят на предизвикателните условия на живот и да създадат оптимален микроклимат и вентилация. Резултатът е буен и здрав природен дизайн, който дава възможност на посетителите да ползват парка целогодишно, наслаждавайки се на разнообразна среда.

skislopedanmarkЗамислена като най-чистата и ефективна инсталация за отпадъци в света, сградата се очаква да преобразува 400 000 тона отпадъци всяка година, което също ще осигури топлина за 150 000 жилища и нисковъглеродна електроенергия за 550 000 души. Сградата с площ 41 000 квадратни метра се намира в индустриалната зона, която се превърна в екстремна спортна дестинация за търсещите адреналин и одих.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: