pixel

Заха Хадид проектира две кули в Австралия

zaha-hadid

Zaha Hadid разкриха плановете си за две „скулптурни“ кули и нова обособена частна зона в района на Коув Маринър в град Гоулд Коуст, Австралия. Поръчаният от Sunland Group проект със смесено предназначение е на стойност 600 милиона долара и включва две 44-етажни жилищни кули, партерен етаж с магазини, луксозен хотел, арт галерия, музей и външни градини.

Всяка жилищна кула е проектирана така, сякаш е нещо органично и живо. Стилът им се отличава с криволичещи линии преплитащи се нагоре от скосена база, с което се създава чувство за движение. Тази жизненост е допълнително подчертана чрез отражения и взаимодействие със стъклената фасада. Музеят е проектиран също в органични форми, отразяващи ландшафта на околния терен, съобщава arhitektura.bg.

На нивото на земята, кулите се сливат много добре с публичните пространства, предназначени за култура и изкуства. Подземният аквариум е органично интегриран в структурата на ландшафта и площада, вписвайки се в общия генерален план.

zaha-hadid

ghjsfghjsfgj

zaha-hadid

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: