pixel

Подложки за естествен и ламиниран паркет от Марисан

марисан

Преди монтажа на всички видове ламиниран и естествен паркет се полага подложка, чиято задача е да изравни неравностите на пода, както и да създаде подходяща основа за полагането на паркета. Има различни видове подложки,но най-основните са шумоизолационните и топлоизолационните.

Една шумоизолационна подложка се характеризира с голяма устойчивост при натиск и еластичност. Тя има възможност да обира до 2-3 мм денивелация в нивото на пода. Основната ѝ функция е да редуцира нивото на шум при експлоатация след полагането на паркета – както в посока към жилището отдолу, така и в помещението в което е положен. 

Топлоизолационната подложка, подобно на шумоизолационната също така притежава свойството да обира от неравностите на пода (до 6-7 мм). Освен това тя се характеризира и с много добри топлоизолационни качества, поради което основното ѝ предназначение е да възпрепятства преноса на топлина от пода върху дървеният под.

Предложенията на Марисан за подложки за естествен и ламиниран паркет са:

–  Термофлекс® XPS – комбинирана шумо- и топлоизолационна подложка от екструдиран полистирен (XPS) за полагане под ламиниран паркет, изравнява неравности до 5 мм.

паркет

–  Термофлекс® EPS – комбинирана шумо- и топлоизолационна подложка от експандиран полистирол (EPS) за полагане под ламиниран паркет, изравнява неравности до 6 мм.

подложка

Термофлекс® EPS – комбинирана шумо- и топлоизолационна подложка от графитен експандиран полистирол за полагане под ламиниран паркет, изравнява неравности до 6 мм.

Източник: Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: