pixel

100 семейства чакат платени през 2006 г. жилища

строителство на зелено

Източник: dir.bg

Сто семейства от ул. “Димо Хаджидимов” в Пловдив все още чакат да влязат в жилищата си, след като през 2006 година бизнесменът Стоян Анастасов им продава „на зелено“ апартаменти, които и до ден днешен не са завършени, пише в. „Марица“. „Ние сме платили на 100 процента жилищата си, но не можем да влезем във владение, понеже сградата няма Акт 16“, обобщи от името на всички собственици Тони Мануилов, представител на етажната собственост.

Болшинството от тях по документи имат нов дом, но живеят по квартири, като паралелно с това изплащат и банкови заеми за недовършените си имоти. Строителството на новата кооперация в район “Южен” започнало през 2006 г., а по план лентата трябвало да се отреже през 2009 г. Малко преди това обаче Анастасов обявил, че заради кризата не може да довърши сградата, и поискал от хората допълнителни 10 евро на квадрат.

Съкооператорите платили, но средствата не стигнали за довършителните работи и бъдещите съседи решили да довършат сградата със собствени средства. И тогава попаднали в ситуация без изход: гаражите под кооперацията също не били довършени, а отгоре на това били и запорирани.

Обясниха ни, че дори и сами да приключим с апартаментите си, не можем да вземем Акт 16 за сградата, щом в нея има недовършена част, разказаха ужилените семейства.

До ден днешен съседите продължават сами да дострояват апартаментите си.

Бизнесменът Стоян Атанасов пък заяви, че се надява през 2013 г. хората да влязат в жилищата си. До момента това не е станало.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: