pixel

Правят кадастър на дюните

дюни

Източник: trud.bg

До 15 часа на 29 юли ще се събират оферти от кандидатите да изработят кадастрални карти на дюните. Това личи от обява за обществена поръчка, публикувана от Агенцията по геодезия, кадастър и картография.

Поръчката е за около 500 000 лв., които служебното правителство отпусна за изработването на кадастър и регистър на дюните в селищата, които нямат кадастрални карти. Затова и поръчката е разделена на 10 позиции, като всяка е за различно селище. Кандидатите могат да подават оферти както за всички селища, така и за част от тях.

Кадастърът се прави, за да се избегнат скандали като “Дюнигейт”, при който върху такива пясъчни образувания в Несебър за малко щеше да се допусне строителство.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: