pixel

Още 14 млн. лева отиват за „Струма

струма

Източник: trud.bg

Подготовката за най-трудния участък от магистрала “Струма” – между Благоевград и Сандански, вече струва 14,079 млн. лв. с ДДС, като тази цена не включва най-главния харч – техническия проект.

Държавното предприятие “Стратегически инфраструктурни обекти” и оперативна програма “Транспорт” подписаха договор, с който на държавната компания се отпускат 12,660 млн. лв. за предварителното проектиране на отсечката. Фирмата ще трябва да организира обществена поръчка за избор на консултант, който да направи предварителен идеен проект на отсечката, геоложки проучвания, да измери трафика и да бъде екологичен консултант.

Преди месец държавната фирма вече избра стратегически съветник за този участък на “Струма”. Това е обединението между германските фирми “Свеко” и “Бурда”, които ще получат други 1,419 млн. лв., само за да консултират подготовката на проекта.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: