МИП разреши ремонта на Централна гара

tsentralna gara sofia

Ремонтът на Централна гара в София ще струва 55.9 млн. лв. От тях 40 млн. лв. ще бъдат осигурени по оперативна програма „Транспорт”, което беше причина за съгласуване на проекта с Министерство на инвестиционното проектиране (МИП). Всички проекти на стойност над 10 млн. EUR, които са с европейско финансиране, трябва да мината за одобрение през МИП, гласи промяна в Закона за устройство на територията (ЗУТ).

За две години компанията, която спечели конкурса за ремонт ще трябва да модернизира не само сградата на Централна гара, но също така и подлезите. Също така да изгради и подземен паркинг. Всичко това ще бъде извършено от консорциум между фирмите „Главболгарстрой“, „Водстрой 98“ и „Промишлено строителство холдинг“.

МИП също така одобри и изграждане на „Регионалното депо за битови отпадъци в регион Видин, намиращо се в  землището на с. Жеглица“. Стойността му е 14.4 млн. лв. Разрешение също така има и за проекта за „Събиране на отпадъчни води от агломерация Несебър – Слънчев бряг – Равда и довеждането им до Пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) Равда, община Несебър“ на стойност 12.9 млн. лв.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: