pixel

Разследват изграждането на ски писти в Банско

ski

Разследва се изграждането на ски пистите в Банско „Плато-1“, „Шилигарник 2“ и „Стражите“, за които е установено, че са изградени в нарушение на концесионния договор и на екологичното законодателство, съобщи bTV.

Според природозащитните организации, сезирали държавното обвинение, тези писти не притежават и задължителните по закон разрешения за експлоатация.

От фирмата-концесионер на ски съоръженията в Банско оспорват нарушенията, за които сигнализират еколозите.

Към момента в района няма строежи, нито се предвиждат такива. Строителството в пистата Плато 1 на 4-седалков лифт е извършено с разрешение на всички компетентни органи.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: