Слънчев бряг стана огромна строителна площадка

slunchev briag

Най-големият морски курорт Слънчев бряг е пълен със строителни бригади. В целия комплекс кипят ремонти, на места никнат и нови строежи.

Три месеца преди началото на сезона крайбрежието прилича на гигантска строителна площадка, пише „Стандарт“. В момента в близо 100 хотела текат освежителни ремонти. Сменят се мокети и тапети, подменя се фаянсът в баните, а в някои хотели дори дограмата.

„Никой не знае колко строители работят в Слънчев бряг. За нас сега е сезонът, в който реновираме базата. Козметични ремонти се правят всяка година преди лятото, защото туристите са много капризни“, заяви Веселин Налбантов от Съюза на собствениците.

Около 50 хотела вече са приключили с козметичните ремонти и са готови да посрещнат първите летовници. Няколко нови сгради никнат в Западната зона, които са с жилища за продажба. До началото на лятото те ще бъдат завършени на груб строеж, но няма да могат да посрещнат собствениците си.

Между Свети Влас и Слънчев бряг пък се строи огромен и луксозен СПА комплекс. Той ще се издигне на мястото на бившия санаториум за белодробни болести, който неотдавна бе разрушен. Комплексът ще се простира върху парцел от 320 дка, а част от него ще работи като санаториум както досега.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: