pixel

Пет фирми и обединения искат да строят част от третата отсечка на метрото за 45 млн. лева

energoefectiven-dom

Обединение „МС Хаджи Димитър“ (между „Станилов“ и „Главболгарстрой“), Обединение „Метро София III“, Обединение „Геометро 5“ (с участието на „Геострой“), „Джи Пи Груп“ ООД, и „Трейс Груп Холд“ са подали оферти за строителството на част от третата метролиния – от Малък градски театър до бул „Владимир Вазов“ след „Подуене“.

Това стана ясно след отварянето на документацията днес. В проекта влиза построяването на двупосочен тунел, който минава под ЖП линията от София за Пловдив и една метростанция в „Хаджи Димитър“. Общата дължина е 630 м., а прогнозната стойност – 45 млн.лв, пише „Капитал“.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: