pixel

Площадът Св. Патриарх Евтимий обновен до края на октомври

патриарх евтимий

Източник: vestnikstroitel.bg

Градинката при Нотариата е изпълнена през 70-те години на миналия век. От тогава не са извършвани никакви благоустройствени мероприятия и площадът бе изцяло занемарен.

В момента се извършва реконструкция и възстановяване на площадното пространство около паметника и градинката до сградата на Нотариата. Възстановяването на площада е част от приоритетите на общината за обновяване на градски пространства.

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на хода на изпълнението на строително-ремонтните работи на обекта.

Проектът се изпълнява по инвестиционната програма на Столичната община и е на стойност около 214 000 лева.

Статуята на Патриарх Евтимий е дело на проф. Марко Марков и е монтирана през 1939г.

Настилките се подменят с гранитни плочи в два цвята. Около паметника ще има озеленени площи. В центъра се монтира нова чешма от гранитни масиви. Пространството се осветява с 5 нови осветителните тела и художествено осветяване на паметника и на декоративната растителност. Двустранно ще са разположени пейки от масивни гранитни елементи.

Предвиждат се рампи за детски колички и хора с увреждания.

Проектът е на арх.Станислав Константинов. Изпълнител е „ТЕХНО – 04” ООД.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: