pixel

Пътна настилка ще пречиства въздуха на Чикаго

чикаго

Източник: novinar.bg

Пътна настилка, която пречиства въздуха – не, това не е научна фантастика, а реалност в Чикаго. Еконастилката е част от амбициозна програма на департамента за транспорт във ветровития град, чиято цел е той да стане най-зеленият град в САЩ.

Пробно новата настилка е положена на 3 км в индустриален район. Тя има уникално свойство да пречиства въздуха и да отстранява замърсявания от повърхността на пътя.

Освен това премахва вредните азотни оксиди от въздуха чрез проста реакция, задействана от ултравиолетова светлина. Към всичко това може да се прибави и фактът, че голям процент от компонентите, необходими за производството на новата настилка, са рециклирани материали.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: