pixel

Новите вятърни мощности в САЩ „отвяха“ всичките си досегашни рекорди

вятърни паркове

Източник: greentech.bg

13,1 GW нов вятърноенергиен капацитет е бил добавен през 2012 г. в САЩ. Четвъртото тримесечие е донесло най-голям ръст в новите мощности за добив на вятърна електроенергия.

Американската асоциация за вятърна енергия AWEA разкри, че секторът е постигнал най-силната си година, като кумулативният капацитет на вятърните мощности е надминал 60GW – само пет месеца, след като премина „летвата“ от 50GW. Постижението „отвя“ предишния годишен рекорд от 10GW нови мощности, което беше отчетено през 2010 година.

В момента инсталираните вятърноенергийни мощности ще доведат до избягването на почти 96 милиона метрични тона емисии на въглероден диоксид всяка година. Това е равно на 1,8 на сто от въглеродните емисии на цялата страната. Вятърът е в състояние да захранва около 14,7 милиона домове, според AWEA.

Само през четвъртото тримесечие са добавени нови 8,4 MW нов капацитет. Това е над два пъти повече от което и да е предходно тримесечие и се дължи до голяма степен на факта, че разработчиците бързаха да изпреварят изтичането на срока на федералната система за данъчен кредит за производство (PTC). Популярният данък по-късно бе продължен като част от пакета “фискална скала” за облекчаване на индустрията.

 

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: