pixel

Спасяват ремонта на „Евксиноград“ с 5 млн. евро

Евксиноград

Парите за ремонт на резиденция „Евксиноград“ няма да бъдат изгубени. Проектът за 5 млн. евро за реставрация и консервация на двореца има шанс да бъде реализиран до есента на 2014 г. Договорът за безвъзмездна помощ е със срок за изпълнение до две години от датата на подписването му на 24 септември 2012 год. Това се посочва в докладната на Веселин Чинов, и. д. директор на дирекция АПОУС („Административно -правно обслужване и управление на собствеността“) в отговор на питане на в. „Стандарт“ до пресцентъра на „Дондуков“ 1.

Проектът се удължава и с периода на разглеждане на жалбите от участниците в обществената поръчка, която е прекратена с мотивираното решение, че има само един кандидат, допуснат в търга, се посочва още в отговора. Бивши служители на резиденцията алармираха преди дни, че ако ремонтите не започнат до края на годината, парите от Брюксел ще бъдат изгубени.

Източник: standartnews.com

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: