pixel

София ще кандидатства за 4 млрд. лв.

столична община

Столична община ще кандидатства за следващия програмен период с проекти на стойност над 4 млрд. лева, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че ще настоява София да получи своето справедливо и пропорционално място спрямо броя жители. „Политиката на Европейската комисия е европейските пари да отиват при хората. Това означава, че в големите градове трябва да отиват средства, съобразно броя на жителите“, заяви Фандъкова и добави, че това е политика за целия следващ програмен период от 2014 г. до 2020 г.

„Без значение кой е кметът в момента, тези пари трябва да дойдат при софиянци“, настоява кметът на София. Тя обясни, че макар 4 млрд. лева да звучат като космическо число, над 1,1 млрд. лева са за разработените проекти по интегрирания план за градско развитие, който включва само около половината столични райони.

Според Йорданка Фандъкова приоритетните проекти за София са метрото и градския транспорт. „Ще настоявам за включване на София с отделна мярка в програмата за енергийна ефективност на панелни сгради, тъй като в София има над 200 000 панелни жилища“, посочи още тя и добави, че София е редно да получи тези средства.

Източник: standartnews.com

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: