Kварталите с най-силно поскъпване на имоти в София

imoti

Дефицитът при качествените жилищни имоти тласка цените нагоре. Дори на месечна база се наблюдава поскъпване до 3.50%, отчитат от най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Там където има поевтиняване, то не надвишава -1.40%

Най-силен ръст в цената на апартаменти се отчита в Горна баня, Докторски паметник и Подуяне. В ТОП 10 на кварталите, в които се наблюдава поскъпване са жилищните комплекси Младост, Надежда и Люлин. В другия край на класацията са Красна поляна и Зона Б-19, съобщават fakti.bg. Там жилищата са загубили съответно 1.40% и 1.30% от стойността си в рамките на един месец. Интересно е да се отбележи, че и в тази група има микрорайони от столичните жилищни квартали, което говори за силно сегментиране на пазара, коментират анализатори.

imoti

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: