Общината недоволна от ремонта на Цариградско

tzarigradsko shose

Столична община не прие ремонтирания участък от „Цариградско шосе” – между булевардите „Копенхаген“ и „Ал. Малинов“, заради неравности на асфалта. Общината е задължила фирмата изпълнител да преасфалтира за своя сметка констатираните неравности в ремонтирания участък, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Фирмата трябва да отстрани цялата положена асфалтова настилка в зоните с неравност.

Столична община не приема ремонтните дейности за завършени. Лицензираната лаборатория на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще вземе проби и ще направи експертиза.

Преасфалтирането ще бъде извършено след приключването на ремонтните дейности в южното платно на участъка, където в момента се работи.

От вчера е въведена временна организация на движението заради ремонта в участъка.

Ремонтът на „Цариградско шосе“ започна на 20 април и включва няколко етапа.  Преасфалтират се участъците от Околовръстния път до бул. „Александър Малинов“ и  от „Алея Яворов“ до ул. „Алфред Нобел“. Общата им дължина е 8,3 км.

Изпълнителят на ремонта е Обединение „Цариградско“, съставено от „Трейс Груп Холд“ АД и свързаната с нея „Инжпроект ООД“.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: