pixel

Държавата прави строителна фирма

строители

 За да помогне на строителния бранш да се завърне на чуждите пазари, правителството обмисля да създаде държавна строителна компания. Това е съобщил министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов на кметове от района на Гоце Делчев, с които се е срещнал в сряда следобед.

Според министъра това се налагало, тъй като нито една частна строителна компания няма капацитет да се явява сама на търгове за големи обекти. Последната държавна строителна компания – “Техноекспортстрой”, бе приватизирана м.г. От Камарата на строителите в България приветстваха идеята. “Ако целта е да се помогне на българските фирми да излязат на чужди пазари, това би било добре за бранша”, каза председателят на камарата Светослав Глосов, но уточни, че за първи път чува за идеята.

Източник: trud.bg  

<p style=“text-align:

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: