pixel

Разрешението да се строи по дюните падна

дюни

Въведеното в началото на тази година разрешение върху дюните да се строи, когато обектът е техническа инфраструктура, бе отменено от Конституционния съд, научи “Труд”.

Това стана по искане на президента Росен Плевнелиев. Той сезира магистратите с довода, че понятието “техническа инфраструктура” включва твърде широк кръг от обекти. “Допуснатото не отговаря на конституционната повеля държавата да гарантира възпроизводство и опазване на околната среда и природните богатства и не постига заявените от законодателя цели за опазването на дюните, обявени и за публична държавна собственост”, пише в мотивите на президента. Промяната на закона в началото на годината бе направена по предложение на тогавашния регионален министър Лиляна Павлова.

Конституционните съдии са приели всички доводи на президента, но до редакционното приключване на броя решението им не бе качено на сайта на съда.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: