pixel

Китай влага 2 млрд. инвестиции в енергетика

китай

Източник: economynews.bg

Китай ще вложи в развитието на енергетиката 13,5 трлн. Юана ($2,17 млрд.) между 2011 г. и 2015 година, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на плана на Държавното енергийно управление за 12-ата петилетка. За изпълнение на плана „в строителството на производствени мощности ще бъдат инвестирани 8,5 трлн. юана ($1,36 трлн.). Капиталовложенията в съоръжения за съхранение и пренос на електроенергия ще достигнат 5 трлн. юана ($803 млрд.), съобщи местен вестник, позовавайки се на представител на службата.

За да изпълни амбициозния план, правителството ще трябва да намери допълнителни източници на кредитиране, според експерти. „Сега китайските банки кредитират около 70-75% от стойността на подобни програми. Техният брой обаче силно се увеличава и поради тази причина потенциалът на традиционните схеми за финансиране на практика е изчерпан. За да се измъкнат от създалото се положение, компаниите трябва да увеличат емитирането на облигации“, посочва китайски експерт.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: