pixel

Взривиха козирката на стадион Герена

герена

Източник: bnt.bg

5 секунди отне взривяването на сектор А на легендарния стадион „Георги Аспарухов“. 50 години след построяването си „Герена“ отиде в историята, за да направи път на бъдещия нов стадион на сините.

360 килограма взривно вещество разчистиха терена за строежа на съоръжение, което ще отговаря на всички изисквания на УЕФА. Изграждането му обаче изисква инвестиции, които може да наложат смяна на името му, а това не се приема добре от легенди и фенове на Левски.

Точно в 16 часа и 31 минути сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ рухна. Близо час по-рано най-верните сини запалянковци бяха заели места по високите сгради около Герена, за да се сбогуват с най-значимото място в синята история.

Благодарение на дъжда не се образува голям облак прах. Разчистването на стадиона ще продължи близо месец, като след окончателното разрушаване на сектора утре, запалянковците ще могат да си вземат парче от отломките за спомен.

Новият стадион трябва да бъде завършен най-късно до 2018 година, като изграждането му ще протече на три етапа, след първия от които сините ще могат да посрещнат 100-годишнината си на Герена. Капацитетът на най-модерното съоръжение в страната ще бъде 28 000.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: