pixel

Пожар в Мол Cофия

пожар

Източник: standartnews.com

Пожар лумна в столичния мол на бул.“Стамболийски“. Около 19,15 часа вчера са избухнали пламъци над централния вход на сградата. Огънят е обхванал площи откъм киното.

По първоначални данни причина за огнената стихия е късо съединение в коледната украса. По-късно се разбра, че пламъците са тръгнали от рекламни пана на фасадата. Имаше и версия, че са дошли от съседна сграда.

Всички посетители на Mall of Sofia бяха светкавично евакуирани. Колите от подземния паркинг също бяха изкарани. 8 пожарни се хвърлиха да гасят пламъците. На мястото пристигнаха и четири линейки. Благодарения на бързите мерки жертви и пострадали няма, съобщиха от МВР. Към 20 часа пожарът бе овладян. Движението по бул.”Александър Стамболийски” временно беше спряно.

Пламъците са засегнали площи вътре в мола. Много от хората не са разбрали какво се е случило, макар да е имало и опушени терени. „Щяхме да гледаме филм, когато по радиоуредбата съобщиха да напуснем сградата, нямаше паника“, разказаха клиенти. От полицията са категорични, че не става въпрос за атентат.

Това е втори пожар в търговския център за тази година. На 1 януари пак се бяха възпламенили външни реклами на сградата.

Преди 6 дни фалшив сигнал за бомба затвори същия мол. След това две заплахи имаше и към мол „Сердика“.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: