pixel

Днес ще бъдат отворени офертите за строителство на софийската Северна скоростна тангента

Северна скоростна тангента

Източник: publics.bg

Днес в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени ценовите оферти на кандидатите за строителство на Северна скоростна тангента. Тя трябва да свърже автомагистрала „Хемус“ със западната дъга на Околовръстния път на София при началото на бъдещата магистрала до ГКПП „Калотина“.

Дължината на трасето е 16,5 км. Северна скоростна тангента ще обслужва освен транспортната система на София, но и е част от няколко транспортни коридора. Тя покрива трасето на транспортен коридор 10, част от Трансевропейските транспортни мрежи (ТЕМ). На българска територия основното направление е Калотина-София-Пловдив-ГКПП „Капитан андреево“. Проектната скорост е 120км/ч.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: