pixel

Спря строителството на АМ „Марица

магистрала

Източник: actualno.com

Работниците на АМ „Марица“, строящи участъка от Свиленград до Капитан Андреево, спряха работа. Над 100 служители на „Пътни строежи“ са в стачка, защото не са получавали парите си за последната година и половина.

Хората се събраха пред офиса на фирмата край Любимец, за да заявят, че така повече не може. Те вече саизпратили и подписка до ръководството на фирмата, която е подизпълнител на магистралата.

От местния клон обясниха, че очакват пари, но не знаят дали и кога заплатите ще бъдат платени.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че всички дължими суми към строителя на АМ „Марица“ до момента са изплатени, а проблемите с дължимите към работниците заплати са в правомощията на Инспекцията по труда.

Точно преди Нова година фирми, участвали в строителството на автомагистрала „Марица“, бяха глобени от инспекцията по труда в Хасково. Санкцията е била наложена заради забавено изплащане на трудови възнаграждения с повече от месец. Съставени бяха пет акта на фирмите, които не са от Хасковска област. Наложените глоби са в размер на 4000 и на 6000 лева, предаде БЛИЦ.

Работниците са категорични, че няма да се върнат на работните си места, докато не получат всички дължими суми. Готвят се и да блокират магистралата.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: