pixel

Габрово вложи 2,5 млн. лв. в ремонт на училища и детски градини

училище

Източник: standartnews.com

Пет училища и девет детски градини са основно ремонтирани по проектът „Създаване на съвременна образователна инфраструктура в община Габрово посредством прилагане на мерки за енергийна ефективност“.

Общата стойност на строително монтажните дейности е 7 430 533, 78 лева, а финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013. Собственият принос на Община Габрово е в размер на 2 629 845, 93 лева.

Училищата и забавачките вече са с нова дограма, топлинна изолация, направен е и основен ремонт, модернизирана и подменена е отоплителната инсталации, поставено е и енергоспестяващо осветление.

„Няма по-велико нещо от енергията. В нея се съдържа всичко необходимо, за да гарантираме успех. Днес ефективното използване на енергията е осъзната необходимост. В нашия случай инвестицията е още по-ценна, защото подобрява качеството на живот и средата, в която децата на Габрово се учат, израстват и се забавляват. С този проект образователните институции, в които сме въвели енергийно ефективни мерки, стават общо 17, с което Община Габрово категорично заявява ангажимента си за развитие на активна политика в сферата“, каза кмета на Габрово Таня Христова. Строително-монтажните дейности по проекта са реализирани от габровските фирми ЕТ „Проектстрой – Петър Петров“, „Валентин Петров 2004 “ ООД, ДЗЗД „Стайкова – Славчев“, ДЗЗД „Гипсотехника“, „Димас“ АД и „Термикс“ ЕС ООД от Пазарджик.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: